Ce Beneficii Îți Poate Aduce O Saltea De Bună Calitate?

Cum poate îmbunătăți somnul o saltea mai bună

Salteaua pe care dormi îți poate afecta calitatea somnului? Răspunsul este DA. 

Experții sunt în general de acord ca oamenii au reușit să-și îmbunătățească calitatea somnului cu diferite suprafețe de somn, iar somnul este o parte importantă a sănătății generale. Dincolo de asta, ceea ce este confortabil pentru fiecare persoană este un aspect pur subiectiv.

Cercetările sugerează că dormitul pe o saltea de fermitate medie, în special una cu fermitate reglabilă, oferă confort, susține alinierea corectă a coloanei vertebrale și creează un suport bun pentru un somn de calitate.

Dacă durerile corporale ne afectează, cercetările sugerează de asemenea, că suprafața pe care dormim poate face o diferență în confortul resimțit. Potrivit unui mic studiu din 2015, persoanele care dormeau pe saltele din spumă cu memorie de fermitate medie au experimentat o scădere a durerii și au adormit mai repede.

Alte studii sugerează că, în comparație cu spuma cu memorie, spuma de latex exercită o presiune mai mică asupra corpului. Aceasta înseamnă că rezistă mai bine senzației de „afundare” asociată în mod obișnuit cu saltele cu spumă cu memorie. Acest lucru poate ajuta corpul să rămână la o temperatură confortabilă și la o poziție favorabila de dormit.

Tipuri de saltele și caracteristici care contează

Cu arcuri interioare, spumă și hibride  – aceste sunt principalele tipuri de saltele dintre care puteți alege. Există multe tipuri de spumă, inclusiv tipuri de spumă poliuretanică cu memorie, latex natural și latex sintetic.

Pe măsură ce piața în plină expansiune a saltelelor oferă consumatorilor mai multe opțiuni, este la fel de important să ținem cont de durata de viață a saltelei. Saltelele din spumă, cele hibride și cu arcuri interioare au toate durate de viață diferite.

Cât timp pot rezista saltelele din spumă?

Saltelele din spumă au de obicei o durată de viață de 8-10 ani, iar spuma tip gel poate crește longevitatea unei astfel de saltele.

Saltelele cu gel ajută la dispersarea presiunii în timp iar factorul de recul al gelului dă o viață prelungită saltelei. 

Cât timp pot rezista saltelele din latex?

Saltelele cu spuma de latex sunt cele mai durabile. 

Saltelele sută la sută din latex natural pot fi considerabil mai durabile și pot rezista până la 25 de ani fără a-și pierde capacitatea de susținere. Latexul sută la sută natural este cunoscut a fi foarte rezistent și durabil în comparație cu alte materiale pentru saltele.

Cât timp pot rezista saltelele hibride?

Pe cât de durabile sunt saltelele din latex, conform specialiștilor, saltelele hibride sunt cele mai bune din grup. Ele îmbină structura din oțel cu straturi de spumă și textile, permițându-le să ofere atât confort imediat, cât și utilizare prelungită.

Saltelele hibride pot rezista mult mai mulți ani de utilizare, iar salteaua nu ar trebui să se lase sau să se deformeze prea repede.

Cât timp pot rezista saltelele cu arcuri interioare?

Saltelele cu arcuri interioare cu o cantitate redusă de arcuri sau arcuri de calitate scăzută pot avea o durată de viață de numai aproximativ 5 ani.

Asta nu înseamnă că saltelele cu arcuri interioare sunt proaste, deoarece saltelele cu arcuri de bună calitate cu crom și nichel pot avea o durata de viata mai mare de 5 ani.

Cum puteți găsi salteaua potrivită?

Vorbiți cu cei din jur și încercați. Nimic nu se compară cu încercatul unei saltele în persoană. Acest lucru poate restrânge căutările destul de repede și vă poate ajuta să aflați ce vă place și ce nu vă place, chiar dacă vă continuați căutarea online. Un alt mod minunat pentru a începe căutările este să întrebați prietenii, familia sau colegii de muncă dacă există o marcă de saltele pe care o recomandă.

Acordați-vă timp. Experții recomandă să petreceți cel puțin 15 minute în poziția obișnuită de dormit pe orice saltea pe care va gândiți să o cumpărați. 

Alegeți saltele pe care le puteți încerca pentru o perioadă înainte de achiziție. Mai ales dacă decideți să cumpărați o saltea înainte de a o încerca, alegeți o companie care vă oferă cel puțin 90 de zile pentru a o testa. Și aflați pașii pentru politica lor de returnare pentru a vă asigura că sunteți de acord cu condițiile respective.

Cunoașteți politica de returnare a magazinului. În unele cazuri, este la latitudinea clientului să returneze sau să schimbe salteaua nedorită și să furnizeze dovada pentru a obține o rambursare. În alte cazuri, magazinul poate oferi o altă saltea în loc de returnarea banilor. Aflați la ce vă puteți aștepta și citiți recenziile recente ale clienților.

Alți factori care afectează calitatea somnului

Somnul suficient este unul dintre cei trei piloni ai unui stil de viață sănătos, împreună cu o alimentație bună și exerciții fizice regulate.

Deși nevoile individuale de somn variază, Academia Americană de Medicină a Somnului recomandă ca adulții să aibă 7 sau mai multe ore de somn pe noapte pentru o sănătate optimă, productivitate și vigilență în timpul zilei.

Există recomandări pentru un anumit tip  de saltea pentru persoanele cu dureri cronice?

Pozițiile de dormit sunt importante, deoarece studiile au arătat că 50-60% dintre persoanele cu insomnie pot avea dureri cronice de spate sau gât – ceea ce poate cauza o perioadă lungă de tranziție până la starea de somn profund.

Dacă vă treziți cu dureri, acest lucru poate însemna că ați dormit într-o poziție incomodă, care pune o presiune inutilă pe gât sau pe spate. Pentru a evita această situație, se recomandă ajustarea poziției de dormit sau a pernelor.

Sfaturi pentru a dormi bine, indiferent de salteaua pe care o aveți

Igiena somnului are o mare importanță în obținerea unui somn de calitate, indiferent cât de bună este salteaua pe care o folosiți. Pentru a dormi mai bine, luați în considerare următoarele practici:

  • Renunțați la dispozitivele electronice și evitați lumina albastră cu cel puțin o oră înainte de culcare.
  • Păstrați camera rece deschizând o fereastră, ajustând un termostat sau folosind un ventilator.
  • Dacă zgomotele exterioare sau cele din casa vă opresc să dormiți, puteți apela la un aparat cu zgomot alb sau încercați o aplicație gratuită pentru a elimina sunetele pe care nu le puteți controla.
  • Respectați un program. O rutină de somn care să respecte trezirea la aceeași oră în fiecare zi și culcarea la aproximativ aceeași oră în fiecare seara vă poate ajuta corpul și creierul să se relaxeze.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Coșul de cumpărături