Index retur și garanție

Deschiderea coletului la livrare

Ai dreptul de a verifica daca ai primit exact ce ai comandat!

La Ortopedicus platesti dupa ce verifici coletul si te asiguri ca ai primit produsul comandat, in stare perfecta. Servi-ciul „Deschiderea coletului la livrare” este disponibil pentru produsele vandute si expediate de Ortopedicus si este valabil atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice.

Cum functioneaza serviciul?

In momentul primirii comenzii poti solicita curierului deschiderea coletului pentru a verifica starea produsului/produselor.
Acest serviciu iti ofera doar posibilitatea de a verifica daca produsul se prezinta in stare perfecta, nu si posibilitatea de a testa sau proba produsul.
Daca in urma deschiderii coletului constati ca produsul comandat nu este în stare perfecta de livrare şi prezinta ambalajul taiat, produsul murdar, agatat sau alte probleme de tip estetic, iti recomandam sa refuzi comanda.
Pentru a refuza comanda trebuie sa completezi un Proces verbal de constatare, in prezenta curierului, in momentul livrarii. Procesul verbal nu mai poate fi completat dupa plecarea curierului astfel ca reclamtia nu poate fi luata in condiserare.
Daca ai achitat comanda online si in urma deschiderii coletului ai decis returnarea produsului, suma achitata online va fi restituita in contul din care ai efectuat plata, in maxim 10 zile lucratoare.
In cazul comenzilor ce contin mai multe produse, daca in urma deschiderii coletului/coletelor la livrare constati ca unul dintre produse nu se afla in stare perfecta si decizi refuzarea acestuia, procedura implica returul intregii comenzi, implicit a tuturor produselor livrate.

Cine achita transportul?

In cazul refuzarii coletului la curier- prin intermediul serviciului “Deschiderea coletului la livrare”, taxele de transport nu trebuie achitate de catre cumparator. In perioada de testare de 30 zile, indiferent daca produsul a fost folosit sau nu, cata vreme transportul la livrare a fost gratuit, in cazul returului costul de transport este suportat de catre cumparator.

Retur in 30 de zile

Ai cumpărat simplu, returnezi simplu!
Dacă un produs achiziționat nu te mulțumește 100%, fara alte explicatii, îl poți returna în 30 de zile calendaristice de la momentul livrării/ridicării.
Exceptie fac produsele personalizate pe dimensiuni, culoare sau model. Acestea, nu sunt acoperite de OUG 34/2014.

Detalii despre dreptul la retragere, potrivit legii:

 • Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri, cu exceptia celor de expediere. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun sau renunțare la un serviciu expiră în termen de 14 zile calendaristice din ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a bunului, conform receptie awb curier. Totusi, produsele de igiena personala, precum saltele, toppe, pilote, perne sau protectii saltea sunt exceptate de la obligatiile OUG nr 34/2014.
 • Cu toate acestea, Ortopedicus, ca si oferta comerciala, pentru achizitiile realizate pe platforma noastra, www.ortopedicus.com, a decis sa acorde drept de retur de 30 zile calendaristice, chiar daca sunt produse de igiena. Desigur, cu respectarea unor conditii minimale precizate mai jos. Pentru oricare alt revanzator sau alta plaforma online, se aplica cele 14 zile standard.
 • De retinut, OUG nr 34/2014, privind dreptul de retur online, nu se aplica persoanelor juridice.

Conditii generale pentru returul produselor vandute de Ortopedicus:

Produsele Ortopedicus sunt produse de igiena si tocmai de aceea, la efecturarea returului, este nevoie de maxima responsabilitate din partea celor implicati, acoperite de OUG nr 34/2014.

 • Produsele pe care le returnezi trebuie să fie obligatoriu în aceeași stare în care le-ai primit.
 • Returul se face cu etichetele inițiale intacte, copia factura, certificatul de garanție în original și toate documentele AWB cu care a fost livrat produsul.
 • Produsul trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat și însotit de accesoriile sau cadourile cu care a fost livrat.
 • Dacă ai cumpărat mai multe produse din acelasi model, chiar daca dimensiuni diferite, și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat.
 • Costul de transport aferent coletelor returnate este suportat integral de catre cumparator.
 • In cazul produselor returnate, desigilate, testate sau folosite, metoda, responsabilitatea si costul expeditiei, cade in sarcina cumparatorului, cu mentiunile de mai jos:

ATENTIE!

 • In cazul in care produsul, indiferent de cauza returului, ajunge la vanzator: cu textil ori spuma/burete rupt, murdare ori patate, fire de par sau mirosuri de orice fel sau deteriorate in orice fel, la transport,  ne rezervam dreptul de a refuza coletul.
 • In situatia in care daunele, defectiunie sau viciile mentionate mai sus, sunt ascunse in interiorul coletului si nu pot fi observate la momentul receptionarii coletului, conform OUG34/2014, ne rezervam dreptul de a diminua suma rambursata, dar nu mai mult de 25% din valoarea regasita in factura de achizitie.
 • Daunele constatate dupa deschidere colet, vor fi aduse la cunostiinta consumatorului in maxim 24h de la data receptionarii coletului, prin trimiterea de poze/video, pe email sau whatsapp.
 • Deasemenea nu vor fi receptionate colete cu plata la destinatar. Vor fi refuzate.
 • Poti returna produsele doar impreuna cu toate documentele atasate.
 • Adresa de expeditie retur este aceeasi cu cea de la care s-a expediat produsul; in cazul in care nu se solicita o alta.
 • Produsele marcate in formularul de retur trebuie predate integral curierului, exact cum au fost bifate in site la solicitarea returului. Daca in coletul de retur se afla produse diferite fata de cele din formularul completat, dupa verificarea pachetului de catre curier, preluarea va fi refuzata.
 • În formular ai posibilitatea sa mentionezi una dintre opțiunile de returnare a banilor: inlocuirea produsului cu un altul, emiterea unui voucher cadou,  restituirea sumei in contul mentionat, sau numerar.

Dupa inregistrarea cererii de retur, veti primi in maxim 48 ore, o confirmare telefonica sau pe email, dupa care veti putea expedia produsul.

De asemenea, te anuntam de indata ce returul tau ajunge in depozit, unde se va verifica starea coletului.

Dupa validarea starii coletului, se va proceda la aplicarea solutiei finale (inlocuire, restituire integral sau partiala, sau voucher).

Bine de stiut dacă alegi rambursarea sumei plătite la cumpărare:

 • Banii vor fi returnati în contul specificat de tine în formularul de retur sau pe card, dacă ai plătit online;
 • Banii vor fi vizibili în contul sau pe cardul tău în maximum 3-5 zile lucratoare de la data receptiei si validarii integritatii coletului. In tot acest timp se deruleaza proceduri interne dar presupune si un lung circuitul interbancar.

Recomandari privitoare la transport!

 • Indiferent de cauza returului, costul si responsabilitatea integritatii coletului pe toata durata transportului revine in seama clientului expeditor.
 • Curierul este absolvit de responsabilitate integritatii coletului expediat, de aceea recomandam a se insista, chiar a se exagera pe ambalarea coletului, cu minim 2-3 randuri de folie pvc groasa, (nu stresh) coltare de carton si banda lata scotch.
 • Pentru colete voluminoase, ar fi recomandat sa fie ales un curier care livreaza colete voluminoase.
 • Eventualele litigii privitoare la colete deteriorate se remedieaza cu curierul implicat in transportul returului.

Garantia produselor

Saltelele ORTOPEDICUS au o garantie tehnica de 24 de luni de la data livrări pentru compozitia din interior, respectiv pentru nucleul și forma saltelei. Pentru învelișul exterior, (husa saltelei) se acordă garanție pe o perioadă de 6 luni de la data livrării.
Unele modele, in cazul persoanelor fizice, (nu si cele juridice) beneficieaza de garantie comerciala extinsa, de pana la total 15 ani, valabila strict pentru forma nucleului si doar in anumite conditii precizate mai jos.
Garantia nu se acorda produselor cu defecte cunoscute de catre cumparator in momentul cumpararii.
Garantia nu acopera deteriorarea cauzata ca urmare a uzurii datorata folosirii normale a produsului in conformitate cu cerintele de exploatare specificate de producator, tinand cont si de durata medie de utilizare economica a produsului.
Persoanele juridice beneficieaza de 24 luni garantie indiferent de model.

Manualul de utilizare:

Deschideti ambalajul in maxim 7 zile de la data achizitionarii saltelei. Verificati produsul dupa desfacerea din ambalaj. Reclamatiile legate de produs se vor comunica imediat distribuitorului autorizat, de unde a fost achizitionat produsul.

Saltelele sunt ambalate in folii de plastic. Se recomanda desfacerea cu grija a foliei de protectie fara a folosi obiecte taioase care ar putea deteriora tesatura saltelei. De asemenea se recomanda aerisirea inainte de utilizare.

Produsul poate prezenta un miros specific produselor noi, un miros netoxic, care se pierde in urmatoarele maxim 36 ore.

Saltelele ORTOPEDICUS ajung la forma originala in aproximativ 24 ore de la devidare (scoaterea din ambalaj), dar este necesar sa treaca cel putin 36 ore pana sa poate fi folosita. In aceasta perioada, nu rulati salteaua si nu asezati obiecte grele pe ea. Exceptie fac modelele care se livreaza in marime naturala (nerulat).

Asezati salteaua pe o retea cu lamele elastice – somiera; acordati atentie dimensiunii suprafetei pe care asezati salteaua. Dimensiunea planului pe care se aseaza salteaua trebuie sa fie egala cu dimenisunea saltelei, astfel incat sa se asigure o foarte buna aerisire si o sustinere corecta. Nu asezati salteaua pe suprafata cu bara centrala si in relief pentru ca salteaua se va deforma.

Se va aerisi camera foarte bine zilnic, se evita patrunderea in camara a vaporilor de apa de la baie/bucatarie, a nu se usca rufe pe calorifer in camera,  pentru a evita mucegairea saltelei; astfel, pentru mucegai garantia nu se aplica.

A se evita contactul direct saltelei cu diverse lichide sau expunerea acesteia intr-un mediu umed. Deasemenea varsarea de lichide pe saltea, o scoate automat din garantie.

Este important:

 • orice problema vizibila privind calitatea saltelei achizitionata va fi notificata vanzatorului in termen de maxim 7 zile de la cumparare
 • pentru revenirea totala a saltelei trebuie sa treaca 24 de ore, pana la 36 ore in unele cazuri uneori.
 • deoarece spuma este elastica si nu poate fi taiata perfect, pot fi tolerantele cu privire la dimensiuni de inaltime +/- 6%, latime +/- 3%, lungime +/- 1,5%.
 • sifonarea nu constituie defect de fabricatie, este un proces firesc in cazul rularii si care diapre dupa cateva zile de utilizare.
 • expunerea la soare, provoaca o invechire accelerata a saltelei, o ingalbenire, o oxidare a spumei fara a pierde din calitatile elastice ale acesteia.
 • culoarea spumei poliuretanice nu impacteaza caracteristicile tehnice ale produsului si nu constitue obligatie de vanzare.

Este interzis:

 • a se indoi salteaua – pentru a evita distrugerea saltelei, a interiorului;
 • a se sari pe saltea – pentru a evita distrugerea saltelei si a retelei de sustinere;
 • a se fuma pe saltea sau in apropierea acesteia, deoarece este un produs inflamabil;
 • a se spala salteaua cu orice fel de detergenti.
 • a se varsa lichide pe saltea
 • expunerea produsului la sursa de umiditate
 • pozitionarea saltelei cu stratul de spuma cu memorie, spre somiera.

Întreținere:

 • Pe parcursul primelor saptamani intoarceti si bateti usor salteaua pentru a favoriza asezarea uniforma a umpluturii. O lasare usoara a saltelei, nu mai mult de 2 cm pe inaltime, este normala si se datoreaza asezarii umpluturii afanate;
 • Aerisiti frecvent salteaua: este recomandabil sa se efectueze operatiunea in zilele uscate si insorite. Pentru o buna aerisire este recomandabil ca dimineata sa se scoata lenjeria si eventual husa de protectie pentru ca salteaua sa ramana libera;
 • In momentul  deschiderii   saltelei   si   in  urmatoarele   zile,   produsul  poate  degaja in  ambient  mirosuri specifice procesului de productie, acestea nefiind toxice si dispar treptat in prima perioada a utilizarii saltelei;
 • Daca mediul este umed, intoarceti salteaua de doua ori pe luna si aerisiti repetat salteaua fara a o expune la soare. Salteaua cu memoria formei, se foloseste pe o singura parte, cu stratul de spuma viscoelastica in sus pentru a beneficia la maxim de calitatile acesteia.
 • Recomandam ca aceasta sa fie rotita 360 grade (picioare-cap si fata-verso) daca este fara memorie si 180 grade cele cu memorie,  la fiecare 3-6 luni.
 • Husele detasabile ale saltelelor pot fi curatate prin spalare uscata, chimica sau lavabile la 30 de grade. Este interzisa clorurarea, atarea cu aburi si calcarea. A nu se spala la masina – se spala strict manual.
 • Manerele (acolo unde sunt) nu sunt realizate pentru sustinerea intregii greutati a saltelei; ele au rolul de a facilita pozitionarea.

Garantia nu este valida in urmatoarele situatii

 • Mucegaiul si Petele – scot automat produsul din garantie.
 • Defectele accidentale, eventuale descoaseri, rupturi, zgarieturi, sfasierea tesaturii sau a manerelor sau orice alta deteriorare datorata unor factori externi, mecanici sau chimici.
 • Daca s-a depasit greutatea maxim admisa pentru o persoana sau cumulat pentru mai multe.
 • Pentru motive ce tin de schimbarea de fermitate; daca fermitatea saltelei este perceputa diferit fata de momentul achizitiei. Gradul de fermitate este subiectiv si este perceput diferit in functie de o serie de factori.
 • Salteaua este depozitata sau asamblata incorect, folosita inadecvat sau in alte scopuri , curatata prin metode improprii sau cu substante neadecvate;
 • Daca produsul a intrat in contact cu lichide, odata absorbite de material se evapora foarte greu, fapt care duce la producerea de mirosuri neplacute sau mucegai;
 • Daca nu a fost folosit un suport tip somiera, cu lamele elastice si distantate.
 • Daca se utilizeaza aparate electrice care incalzesc interiorul patului;
 • Daca produsul a fost pliat sau supus presarii; acest tratament duce la distrugerea materialului;
 • Daca produsul este foarte murdar si neingrijit: spuma sau husa rupte, murdare ori patate sau mirosuri de orice fel.
 • Daca produsul a fost supus unor modificari sau reparatii fara autorizare, precum si in cazul in care nu s-au respectat normele de utilizare si intretinere a produsului, salteaua fiind folosita ca si canapea sau ca si orice obiect de sezut. Salteaua se foloseste exclusiv pentru dormit!
 • Daca produsul prezinta deteriorari cauzate de o intretinere neadecvata, neglijenta sau alti factori;
 • Necompletarea sau completarea incorecta sau partiala a certificatului de garantie.
 • Pierderea certificatului duce la anularea garantiei produsului.

Validarea dreptului la garantie:

 1. Garantia extinsa, este valabila strict pentru forma nucleului, vizibila, masurabila-verificabila, doar daca produsul ORTOPEDICUS este utilizat conform instructiunilor descrise in manualul de utilizare, conform Legii 449/2003. Nerespectarea acestor conditii duce la pierderea garantiei.
 2. Reclamatiile vor fi adresate in scris distribuitorului autorizat, de unde a fost achizitionat produsul. In cazul unei reclamatii in perioada de garantie este necesara prezentarea facturii in original sau a bonului de casa ce atesta cumpararea, precum si dovada receptionarii coletului (AWB)
 3. Cumpărătorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate, prin înaintarea unei sesizări scrise înregistrată la punctul de vânzare de unde a achiziționat produsul ORTOPEDICUS si apoi sa expedieze pe costul sau, coletul, temeinic ambalat, catre adresa service-ului, indicata de Producator.
 4. Producătorul garanteaza că, in perioada de garantie, va elimina, pe cheltuiala sa, orice defecțiuni ale produsului care fac obiectul garantiei, sens în care respectivul produs va fi reparat sau inlocuit in maxim 15 zile calendaristice, de la data la care vanzatorul a intrat in posesia produsului reclamat. In acest caz de neconformitate, costul transportului coletului este asigurat/decontat de catre producător/vânzător.
 5. Orice reclamatie va fi insotita de datele de indentificare ale consumatorului, factura fiscala (copie), dovada platii: bon fiscal/chitanta/ordin de plata, de certificatul de garantie, de chitanta eliberata de catre operatorul de servicii postale (awb-curier), fotografii relevante, in cadrul termenului de garantie mentionat.

Declaratie de conformitate:

Noi, SC NATURAL GOLD HAND SRL asiguram, garantam si declaram pe propria raspundere, conform prevederilor HG nr. 449/2002 privind regimul produselor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, ca produsele conform facturii emise, la care se refera aceasta declaratie, nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc impact negativ asupra mediului si sunt conforme cu documentatia tehnica si legea nr. 608/2001, HG nr. 71/2002 si HG nr. 527/2007 si SR EN ISO 3750 : 2005.

Certificat de calitate

Calitatea produselor mentionate in factura este conforma cu specificatiile si / sau standardele tehnice. Vanzatorul nu raspunde pentru cazurile de utilizare neconforma a produselor. Semnatura de receptie de pe factura certifica acceptarea de catre comparator a produselor. Conditiile validarii dreptului la garantie, prevederile referitoare la obligatii, drepturile si obligatiile cumparatorului, modul de administrare a reclamatiei facuta de cumparator sunt reglementate de urmatoarele acte normative: Legea 449 / 2003. Garantia acordata nu afecteaza drepturile consumatorilor prevazute de Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

Concilierea Reclamatiilor

Dacă aveți probleme legat de o comandă, care pare ca nu poate fi rezolvata prin e-mail sau telefon cu persoana cu care discutați uzual, puteți lua legătura
pentru o conciliere internă gratuită, cu dl Razvan Stancu la adresa de email razvan.stancu@ortopedicus.com”  sau puteti completa un formular de contact aici.