Retur și garanție

Deschiderea coletului la livrare

Ai dreptul de a verifica daca ai primit exact ce ai comandat!

La Ortopedicus platesti dupa ce deschizi coletul si te asiguri ca ai primit produsul comandat, in stare perfecta. Servi-ciul „Deschiderea coletului la livrare” este disponibil pentru produsele vandute si expediate de Ortopedicus si este valabil atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice.

Cum functioneaza serviciul?

In momentul primirii comenzii poti solicita curierului deschiderea coletului pentru a verifica starea produsului/produselor.

Acest serviciu iti ofera doar posibilitatea de a verifica daca produsul se prezinta in stare perfecta, nu si posibilitatea de a testa sau proba produsul.

Daca in urma deschiderii coletului constati ca produsul comandat nu este în stare perfecta de livrare şi prezinta ambalajul taiat, produsul murdar, agatat sau alte probleme de tip estetic, iti recomandam sa refuzi comanda.

Pentru a refuza comanda trebuie sa completezi un Proces verbal de constatare, in prezenta curierului, in momentul livrarii. Procesul verbal nu mai poate fi completat dupa plecarea curierului.

Daca ai achitat comanda online si in urma deschiderii coletului ai decis returnarea produsului, suma achitata online va fi restituita in contul din care ai efectuat plata, in cel mai scurt timp.

In cazul comenzilor ce contin mai multe produse, daca in urma deschiderii coletului/coletelor la livrare constati ca unul dintre produse nu se afla in stare perfecta si decizi refuzarea acestuia, procedura implica returul intregii comenzi, implicit a tuturor produselor livrate.

Cine achita transportul?

In cazul refuzului coletului prin intermediul serviciului “Deschiderea coletului la livrare”, taxele de transport nu trebuie achitate de catre cumparator.

Retur in 14 de zile 

Ai cumpărat simplu, returnezi simplu!

Dacă un produs achiziționat nu te mulțumește 100%, îl poți returna gratuit în 14 de zile calendaristice de la momentul livrării/ridicării.

Detalii despre dreptul la retragere:

 • Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri cu exceptia celor de expediere. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun sau renunțare la un serviciu expiră în termen de 14 zile din ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a bunului.

Conditii generale pentru returul produselor vandute de Ortopedicus:

 • Produsele pe care le returnezi trebuie să fie în aceeași stare în care le-ai primit.
 • Returul se face cu etichetele inițiale intacte, copia factura, certificatul de garanție în original (dacă a fost emis) și toate documentele cu care a fost livrat produsul.
 • Produsul trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat și însotit de accesoriile sau cadourile cu care a fost livrat.
 • Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.
 • Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, spre exemplu textil ori spuma, rupte, murdare sau patate.
 • Saltelele, in cazul in care au fost desigilate si testate de catre client, trebuie expediate cu mare grija astfel incat sa ajunga perfect curate, pentru ca returul sa fie acceptat.
 • Costul se de expediere a produselor returnate cade in seama cumparatorului.
 • Poti returna produsele numai dupa completarea formularului de retur.
 • Adresa de expeditie retur este aceeasi cu ce de la care s-a expediat produsul (Bd.-ul 1 Mai, nr.-ul 65 S-1, Berceni, Ilfov)
 • Produsele marcate in formularul de retur trebuie predate integral curierului, exact cum au fost bifate in site la solicitarea returului. Daca in coletul de retur se afla produse diferite fata de cele din formularul completat, dupa verificarea pachetului de catre curier, preluarea va fi refuzata.
 • În formular ai posibilitatea sa  selectezi una dintre opțiunile de returnare a banilor: ramburs sau voucher pentru o nouă comandă.

Dupa inregistrarea cererii de retur veti primi in maxim 48 ore, o confirmare pe email, dupa care veti putea expedia produsul.

Dupa predarea coletului, te vom tine la curent prin e-mail cu privire la statusul returului tau. De asemenea, te anuntam de indata ce returul tau ajunge in depozit.

Bine de stiut dacă alegi rambursarea sumei plătite la cumpărare:

 • Banii vor fi returnati în contul specificat de tine în formularul de retur sau pe card, dacă ai plătit online;
 • Banii vor fi vizibili în contul sau pe cardul tău în maximum 14 zile calendaristice;

            Produse de tip comandă specială (indiferent de categorie) și cardurile cadou nu pot fi returnate.

Garantia produselor

Saltelele ORTOPEDICUS au o garantie de 5 ani de la data livrări pentru compozitia din interior respectiv pentru nucleul și forma saltelei.

Unele modele (precum Silver Memory si Bumbac Organic  Memory) beneficieaza de garantie extinsa.

Pentru învelișul exterior (husa saltelei) se acordă garanție pe o perioadă de 1 an de la data livrării.

Garantia nu se acorda produselor cu defecte cunoscute de catre cumparator in momentul cumpararii.

Garantia nu acopera deteriorarea cauzata ca urmare a uzurii datorata folosirii normale a produsului in conformitate cu cerintele de exploatare specificate de producator, tinand cont si de durata medie de utilizare economica a produsului.

Manualul de utilizare:

Deschideti ambalajul in maxim 7 zile de la data achizitionarii saltelei. Verificati produsul dupa desfacerea din ambalaj. Reclamatiile legate de produs se vor comunica distribuitorului autorizat, de unde a fost achizitionat produsul.

Saltelele sunt ambalate in folii de plastic (ermetic). Se recomanda desfacerea cu grija a foliei de protectie fara a folosi foarfece sau alte obiecte taioase care ar putea deteriora tesatura saltelei. De asemenea se recomanda aerisirea inainte de utilizare.

Saltelele ORTOPEDICUS ajung la forma originala in aproximativ 60 minute de la devidare (scoaterea din ambalaj), dar este necesar sa treaca cel putin 12 ore pana poate fi folosita. In aceasta perioada, nu rulati salteaua si nu asezati obiecte grele pe ea.

Asezati salteaua pe o retea cu lamele rigida – somiera; acordati atentie dimensiunii suprafetei pe care asezati salteaua. Dimensiunea planului pe care se aseaza salteaua trebuie sa fie egala cu dimenisunea saltelei, astfel incat sa se asigure o foarte buna aerisire si o sustinere corecta. Nu asezati salteaua pe suprafata cu bara centrala in relief pentru ca salteaua se va deforma.

Se va aerisi camera foarte bine, pentru a evita mucegairea saltelei; astfel garantia nu se aplica.

Temperatura de spalare pentru husa este de 30 de grade! nerespectarea acestei recomandari duce la pierderea garantiei pentru husa.

A se evita contactul saltelei cu diverse lichide sau expunerea acesteia intr-un mediu umed.

ESTE IMPORTANT:

 • orice problema vizibila privind calitatea saltelei achizitionata va fi notificata vanzatorului in termen de 7 zile de la cumparare
 • pentru revenirea totala a saltelei trebuie sa treaca 24 de ore
 • tolerantele cu privire la dimensiuni sunt urmatoarele: inaltime +/- 6%, latime +/- 3%, lungime +/- 1,5%.
 • sifonarea nu constituie defect de fabricatie
 • expunerea la soare, provoaca o invechire accelerata a saltelei, o oxidare a spumei fara a pierde din calitatile elastice ale acesteia.

ESTE INTERZIS:

 • a se indoi salteaua – pentru a evita distrugerea saltelei, a interiorului;
 • a se sari pe saltea – pentru a evita distrugerea saltelei si a retelei de sustinere;
 • a se fuma pe saltea sau in apropierea acesteia, deoarece este un produs inflamabil;
 • a se spala salteaua cu orice fel de detergenti.

INTRETINERE:

 • Pe parcursul primelor saptamani intoarceti si bateti usor salteaua pentru a favoriza asezarea uniforma a umpluturii. O lasare usoara a saltelei, nu mai mult de 2 cm, este normala si se datoreaza asezarii umpluturii;
 • Aerisiti frecvent salteaua: este recomandabil sa se efectueze operatiunea in zilele uscate si insorite. Pentru o buna aerisire este recomandabil ca dimineata sa se scoata lenjeria si eventual husa de protectie pentru ca salteaua sa ramana libera;
 • In momentul  deschiderii   saltelei   si   in  urmatoarele   zile,   produsul  poate  degaja in  ambient  mirosuri specifice procesului de productie, acestea nefiind toxice si dispar treptat in prima perioada a utilizarii saltelei;
 • Daca mediul este umed, intoarceti salteaua de doua ori pe luna sau aerisiti repetat salteaua fara a o expune la soare. Salteaua cu memoria formei se foloseste pe o singura parte, cu stratul de spuma viscoelastica in sus pentru a beneficia la maxim de calitatile acesteia.
 • Recomandam ca aceasta sa fie rotita 360 grade (picioare-cap si fata-verso) daca este fara memorie si 180 grade cele cu memorie,  la fiecare 3-6 luni.
 • Husele detasabile ale saltelelor pot fi curatate prin spalare uscata sau lavabile la 30 de grade. Este interzisa clorurarea, atarea cu aburi si calcarea. A nu se spala la masina – se spala strict manual.
 • Manerele (acolo unde sunt) nu sunt realizate pentru sustinerea intregii greutati a saltelei; ele au rolul de a facilita pozitionarea

 

GARANTIA NU ESTE VALIDA IN URMATOARELE SITUATII:

 • Salteaua este depozitata sau asamblata incorect, folosita inadecvat sau in alte scopuri , curatata prin metode improprii sau cu substante neadecvate;
 • Garantia nu acopera defectele accidentale, eventuale descoaseri, rupturi, zgarieturi, sfasierea tesaturii sau a manerelor, pete sau orice alta deteriorare datorata unor factori externi, mecanici sau chimici;
 • Daca produsul a intrat in contact cu lichide, odata absorbite de material se evapora foarte greu, fapt care duce la producerea de mirosuri neplacute sau mucegai;
 • Daca produsul prezinta urme de mucegai datorate unei insuficiente aerisiri sau deteriorari cauzate de depozitare in mediu umed sau alta utilizare decat cea casnica;
 • Daca se utilizeaza aparate electrice care incalzesc interiorul patului;
 • Daca produsul a fost pliat sau supus presarii; acest tratament duce la distrugerea materialului;
 • Daca produsul este foarte murdar si neingrijit;
 • Daca produsul a fost supus unor modificari sau reparatii fara autorizare, precum si in cazul in care nu s-au respectat normele de utilizare si intretinere a produsului, salteaua fiind folosita ca si canapea sau ca si orice obiect de sezut. Salteaua se foloseste exclusiv pentru dormit!
 • Daca produsul prezinta deteriorari cauzate de o intretinere neadecvata, neglijenta sau alti factori;
 • Necompletarea sau completarea incorecta sau partiala a certificatului de garantie atrage raspunderea
 • Pierderea certificatului duce la anularea garantiei produsului

 

VALIDAREA DREPTULUI LA GARANTIE:

 • Garantia este valida doar daca produsul ORTOPEDICUS este utilizat conform instructiunilor descrise in manualul de utilizare, conform Legii 449/2003. Nerespectarea acestor conditii duce la pierderea garantiei.
 • Reclamatiile vor fi adresate distribuitorului autorizat de unde a fost achizitionat produsul. In cazul unei reclamatii in perioada de garantie este necesara prezentarea facturii in original sau a bonului de casa ce atesta cumpararea
 • Cumpărătorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate, prin înaintarea unei sesizări scrise înregistrată la punctul de vânzare de unde a achiziționat produsul ORTOPEDICUS în termen de două luni de la data la care a constatat lipsa de
 • Producătorul garanteaza că, in perioada de garantie, va elimina, pe cheltuiala sa, orice defecțiuni/vicii ale produsului care nu se datorează uzurii cauzate de normala folosință a bunului, sens în care respectivul produs va fi inlocuit in 30 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a comunicat producătorului lipsa de conformitate a produsului. In acest caz, costul transportului este asigurat de producător/vânzător, însă cumparatorul este obligat sa impacheteze si sa protejeze produsul in mod corespunzator si sa il pregateasca pentru
 • Garantia saltelelor sau pernelor nu include schimbarile normale ale fermitatii
 • Eventualele schimbari se vor face numai in conditii de igiena
 • Orice reclamatie va fi insotita de datele de indentificare ale consumatorului, factura fiscala (copie), bon fiscal/chitanta/ordin de plata, de certificatul de garantie si de chitanta eliberata de catre operatorul de servicii postale (curier), in cadrul termenului de garantie mentionat.

DECLARATIE DE CONFORMITATE:

Noi, SC NATURAL GOLD HAND SRL asiguram, garantam si declaram pe propria raspundere, conform prevederilor HG nr. 449/2002 privind regimul produselor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, ca produsele conform facturii emise, la care se refera aceasta declaratie, nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc impact negativ asupra mediului si sunt conforme cu documentatia tehnica si legea nr. 608/2001, HG nr. 71/2002 si HG nr. 527/2007 si SR EN ISO 3750 : 2005.

CERTIFICAT DE CALITATE:

Calitatea produselor mentionate in factura este conforma cu specificatiile si / sau standardele tehnice. Vanzatorul nu raspunde pentru cazurile de utilizare neconforma a produselor.

Semnatura de receptie de pe factura certifica acceptarea de catre comparator a produselor.

Conditiile validarii dreptului la garantie, prevederile referitoare la obligatii, drepturile si obligatiile cumparatorului, modul de administrare a reclamatiei facuta de cumparator sunt reglementate de urmatoarele acte normative: Legea 449 / 2003.

Garantia acordata nu afecteaza drepturile consumatorilor prevazute de Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.