Saltea De Pat

Cand este momentul potrivit sa schimbam salteaua?

In cazul saltelelor nu exista o “data de expirare”. E adevarat ca producatorii indica un anumit interval de timp ca recomandare de utilizare sau garanteaza calitatea unui astfel de produs pentru o anumita perioada. Ce trece de acest prag este noroc. Asta pentru ca deterioarea unei saltele depinde de mai multi factori. Dar este uzura singurul motiv pentru care vom schimba o saltea?

Descopera in randurile ce urmeaza mai multe despre timpul oportun pentru a schimba o saltea. Afla de aici despre:

  • Cand schimbam salteaua – primele semne de uzura
  • Cand salteaua nu a fost aleasa corespunzator
  • Cand durerile de spate isi spun cuvantul
  • In final, intretinerea si garantia

Cand schimbam salteaua - primele semne de uzura

Nu putem spune ca exista un timp potrivit pentru a schimba o saltea. Insa in mod cert incepe sa se simta uzura. Sunt mai multi factori ce determina timpul potrivit pentru aceasta schimbare. Ca repere generale, este recomandat sa faceti acest pas dupa 7 pana la 10 ani maxim de utilizare a unei saltele. Asta in conditiile in care nu intervine uzura timpurie, nu schimbati tipul de pat, nu aveti dureri de spate sau daca salteaua in cauza, de calitate precara fiind, nu se deterioreaza mai repede.

Daca la o atenta verificare salteaua nu pare sa aiba denivelari, punctul vostru de reper ar putea fi altul:

Durerile de spate
Fie ca este vorba de durerile lombare, unele dintre cele mai frecvente, cele cervicale, orice disconfort corporal nu este normal. Excluse fiind problemele de sanatate, salteaua devine factor principal de luat in considerare. Durerile apar cand salteaua pe care dormiti nu mai ofera suportul necesar. Sunt totusi ore petrecute in pat, este evident ca aveti nevoie de confort.

Deformari vizibile pe suprafata saltelei
Fermitatea si sustinerea saltelei s-au dus pe apa sambetei cand sunt observate denivelari. Acestea pot consta in deformari, afundaturi, fie ca vorbim de salteaua cu arcuri sau de cea ortopedice.

Zgomote
Cand va asezati sau va ridicati de pe canapea se aud zgomote? Este semn clar al faptului ca structura sa interna este deteriorata.

Calitatea scazuta a somnului
De obicei, orice aspect precum cele mentionate anterior, se asociaza inevitabil si cu o calitate precara a somnului. Te simti mai obosit, cand te ridici din pat simti instant dureri de spate, desi se presupune ca dupa ore de odihna ar trebui sa fii fresh. Cand nu sunt alte motive aparente care sa afecteze somnul – calitatea materialului lenjeriei de pat, atmosfera din dormitor, stresul poate – este destul de mult probabil sa fie vorba de schimbarea saltelei.

Alergii
Pentru cei care au un fond alergic, anumite materiale din componenta unei saltele ar putea fi cauza unui disconfort constant. Iritatiile pe piele ar putea fi doar unul din simptome. Din fericire pentru cei cu astfel de situatii exista gama de saltele cu ioni de argint. Ce au special aceste saltele? Sunt hipoalergenice.

Saltea De Pat

Cand salteaua nu a fost aleasa corespunzator

Facand abstractie de orice motiv invocat pana acum, schimbi salteaua din alte motive. Nu exista nici in acest caz un timp oportun. Poate fi vorba de o alegere necorespunzatoare in prima faza. De-a lungul anilor intervin tot felul de schimbari, astfel incat salteaua existenta ar putea sa nu mai ofere suportul necesar. Depinde de greutatea celui care foloseste salteaua, de nevoia de a schimba patul de la unul de o persoana la cel king size.

De asemenea, in functie de preferintele fiecaruia, pozitia de somn conteaza si ea. In functie de acest aspect gradul de fermitate al saltelei difera. Iata aici un scurt ghid despre ce tip de saltea se potriveste fiecaruia, in functie de preferinta pozitiei sale de dormit:
▻ Saltele ferme – pentru cei care dorm pe spate
▻ Saltele moi – pentru cei care dorm pe o parte
▻ Saltele de fermitate medie – pentru cei care dorm pe burta

Cand durerile de spate isi spun cuvantul

Sa vorbim despre durerile de spate! Acestea sunt printre cele mai comune tipuri de dureri cu care, la un moment dat in viata, se confrunta oricine. Calitatea vietii cand vorbim de cei cu dureri cronice de spate poate fi sau nu imbunatatita de salteaua utilizata. E adevarat, salteaua nu vindeca, insa poate sau nu amplifica durerile. Pentru cei cu durere de spate saltelele recomandate sunt cele ortopedice. Despre cum sa alegi o saltea am discutat si cu alte ocazii, aici pe blog.

Cand Este Momentul Potrivit Sa Schimbam Salteaua?

Cei care au dureri de spate si se confrunta timp indelungat cu aceasta problema, de cele mai multe ori afla de la medic despre recomandari specifice. Acestea includ si sfaturi despre stilul de viata, care sa amelioreze durerile. Printre altele conteaza pozitia de somn, tipul de perne folosite, dar si tipul de saltea. Cand salteaua folosita nu mai este ce trebuie, cand diverse probleme de sanatate apar in timp, iata deci momentul oportun pentru a schimba salteaua.

In final, intretinerea si garantia

Salteaua folosita rezuma calitatea somnului. Asadar, atunci cand ne dam seama de importanta acesteia, vom alege de indata o saltea corespunzatoare. Nu este timp de pierdut pana cand se implinesc anii ce acopera garantia produsului. Asadar, timpul oportun de a schimba salteaua este oricand sunt termenul de 10 ani. Mai ales daca intretinerea nu a fost o prioritate pentru utilizator.

Din fericire pentru voi toti, saltelele de la Ortopedicus sunt calitatea mult dorita. Acestea au in componenta lor materiale de calitate premium, ce asigura un mediu uscat si curat. Au proprietati antibacteriene si dupa caz – in functie de tipul de saltea aleasa – efect antiacarian, antimucegai, antiperspirant, reducand factorii alergeni. Insa, indiferent de calitatea saltelei, conteaza daca exista o conduita preventiva pentru deteriorarea unei saltele. In acest sens recomandam ca aceasta sa fie periodic rotita si aerisita.

Nu in cele din urma, va recomandam sa tineti cont de termenul maxim de utilizare a saltelei si din punct de vedere al igienei. Chiar daca nu este deformata, prea uzata, daca nu aveti dureri de spate, nu va regasiti in situatiile mai sus mentionate, tineti cont de maximul de 10 ani de utilizare a unei saltele.

Va asteptam in magazinul nostru pentru a alege salteaua de care aveti nevoie si pe care o veti utiliza in numele confortului, in urmatorii 10 ani!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Coșul de cumpărături