Cea Mai Buna Saltea

Cea mai buna saltea ortopedica cu memorie si fara arcuri!

Cele mai bune saltele ortopedice cu memorie, fara arcuri!

Cea mai buna saltea ortopedica cu memorie si fara arcuri este defapt cea in care dormi bine!Ca la orice produs, pentru a obtine ceva de calitate, este nevoie de materiale de calitate dar si de arta de a le imbina, tipuri de materiale, inaltimi, profilari, huse…Cu siguranta ai observat ca internetul abunda de magazine online de saltele si ti se pare foarte greu sa alegi.Sunt atat de multe denumiri si atat de multe modele incat este o mare bataie de cap sa alegi o saltea de pat, fie ea cu memorie, cu arcuri sau orice altceva.Ei bine, in acest articol, vom explica ce anume sa urmaresti inainte sa cumperi o saltea, cum sa faci diferenta intre adevaratele beneficii si marketing.

Cea mai bună saltea Ortopedică cu memorie si fără arcuri! Cum să o alegi!

Husa saltelei – este un element extrem de important in confortul saltelei. Datorita sau din cauza unei huse poti transpira mai mult sau mai putin. O husa de calitate are un textil de calitate.

Textilul unei huse de saltea trebuie sa aibe o densitate cat mai mare si se masoara  in grame/metru patrat, g/m2.
Mai bine spus, cate grame de materie prima intra la un matru patrat de textil ca si produs finit.
Obligatoriu cand cauti o saltea de calitate,  este musai sa urmaresti daca comerciantul precizeaza aceste detalii, daca nu le precizeaza, probabil are interes sa ascunda.
Natura fibrei din care este facut textilul trebuie sa fie una de calitate, moale, mai groasa, cat mai naturala, tesatura rara pentru aerisire dar si elastica.
Tot la rubrica husa de calitate, atunci cand textilul are sub 200 g/mp, se impune matlasarea textilului cu vatelina pe care producatorii o numesc in feluri diferite, de exemplu fibra siliconica.

Vatelina poate fi si ea de diferite grosimi, 100g/mp, 200g/mp si asa mai departe… o matlasare buna incepe de la 200g/mp in sus.

Cea Mai Buna Saltea Ortopedica Cu Memorie Si Fara Arcuri!

Ce este matlasarea de calitate?

Matlasarea presupune coaserea la un utilaj complex, sub forma de sandwici, a trei straturi impreuna.

Textilul, vatelina la mijloc si TNT-ul care este un material netesut, similar cu cel din care sunt fabricate mastile obligatorii in timpul pandemiei.

Un TNT cu cat este mai gros, este mai de calitate. Si el se masoara in grame/mp. Este recomandat sa se foloseasca  TNT cu densitati de minim 20 g/mp,

Daca o husa este matlasat cu vatelina si textile, fara TNT sau cu un TNT de sub 20g/m2, exista riscul ca la spalare vatelina sa se descoasa si sa se destrame de pe husa, pierzandu-si functia.

Astfel, TNT- tine imreuna textilul si vatelina dar si ofera un plus de resitenta la rupere pentru husa.

Aerisirea saltelei

O aerisire se poate face prin structura textilului, prin structura nucleu sau prin ambele.

Adesea se utilieaza o structura tip fagure, plasa 3D cu multe gauri cu rolul de a ventila nucleul.

Un alt aspect care indica calitatea este prezenta husei interne sau nu. Husa interna este un textil subtire, supra elastic, ideal cu continut de bumbac care  are rol antistatic dar si de izolare nucleu de husa.

Cea Mai Buna Saltea Ortopedica Cu Memorie Si Fara Arcuri!

Cea mai buna saltea Ortopedica cu memorie si fara arcuri are un nucleul performant!

Cum sa alegi o saltea de calitate analizand calitatea nucleului care este cea mai importanta componenta  la o saltea este nucleul sau miezul.

Nucleul unei saltele poate fi facut cu arcuri clasice, arcuri impachetate, cu spuma poliuretan de diferite tipuri, cu spuma cu memorie, cu cocos sau cu latex. Sunt desigur diferite modele hybrid care folosesc mix de materiale.

Calitatea saltelelor este strans legata de inteligenta cu care se imbina materialele dar si de calitatea componentelor utilizate iar calitate inseamna densitate.

Durabiliatatea in timp si rezistenta la greutati mari este direct proportionala cu calitatea sau densitatea materialelor, egal cu greutatea dar si cu pretul.

Densitatea se masoara in kilograme pe metru cub de produs finit. Altfel spus, cate kg de materie prima intra intr-un metru cub de produs finit. O spuma care are sub 25 kg/m3 este o spuma care probabil va avea probleme in timp.

Apoi timpul de revenire al unei spuma indica calitatea acesteia. Cu cat si revine mai greu cu atat are o densitate mai slaba. In mod normal o saltea trebui sa isi revina in maxim 24 ore de la dezambalareA.

Atentie!

Urmareste ca magazinul sa mentioneze densitatea spumei sau materilelor folosite.

Latexul este un material moale si pufos, asemanator cu memory dar care isi revine rapid dupa decomprimare.

Calitatea latextului este data de densitate dar mai ales de procentul de latex natural din total compozitie.

Arcurile si calitatea lor este data de felul in care a fost tratat metalul, nu este data de numarul arcurilor, de inaltimea lor sau de grosimea sarmei. Aceste din urma idica eventual confortul, nicidecum durabilitatea.

Cea Mai Buna Saltea Ortopedica Cu Memorie Si Fara Arcuri!

Cum sa alegi cea mai buna saltea dupa zonele de confort!

Adesea producatorii recurg la taierea spumei cu model, diferite santuri pe suprafata spumei, denumite profilari.

De regula modelele de saltea care utilizeaza aceste profilari al spumei, sunt mai scumpe iar impactul asurpa confortului nu este intotdeauna pe masura. Unele profilari, in anumite situatii, sunt doar marketing, fara a avea un impact semnificativ asupra confortului.

Cum sa alegi o saltea buna tine inclusiv de adezivul folosit la lipirea straturilor din nucleu. Sunt utilizate mai multe tipuri de adeziv, unele pe baza de solvent, altele ecologice pe baza de apa.

Primele au timp de uscare foarte scurt, avand un randament foarte bun insa este foarte inflambil si pe alocuri toxic. Adezivul ecologic pe baza de apa se usuca mai lent insa este mult mai curat si sanatos.

Cel ecologic este mai sanatos  dar si de 3 ori mai scump.

Interesant!
Desi multi necunoscatori afirma despre spuma ca este ,,doar un amarat de burete,, Spuma poliuretanica sau ,,buretele,, este un amestec de poliol , Isocyanat , catalizatori, apa, colorant unde e cazul si altele…

Se pot fabrica foarte multe tipuri de spuma chiar sute, insa doar cateva zeci de tipuri pot fi folosite la fabricarea saltelelor.

Fabricarea unei saltele presupune un lant foarte lung si complex: de la industria extractactiva de petrol, rafinarii, combinate chimice, combinate siderurgice, turnatorii, fabricile de spuma si in final fabricile de saltele. Asadar, cand spunem sau cand pare ,,un simplu burete,,  defapt in spate este multa stiinta, cercetare, munca multor oameni si multa industrie…

Asadar buretele nu este un ,,amarat de burete,, este defapt Maria Sa Buretele daca ne gandim cat de lung este drumul parcurs si cati oameni muncesc sa aduca petrolul la stadiul de saltea.

Cum se masoara fermitatea unei saltele bune?

Fermitatea materialelor utilizate in structura unei saltele de pat fie cu memorie sau cu arcuri, se masoara in Kilopascali pe metru patrat, adica gradul de comprimare a meterialului la apasarea unui obiect de o anumita densitate pe un metru patrat de suprafata; kp/mp.

Vanzatorii utilizeaza adhoc diferite scari cu propria catalogare> Exemplu, moale, medie, tare, foarte tare etc… sau 3 din 5 sau 7 din 10…toate sunt subiective findca nu folosesc aceeasi unitate de masura.

 

De ce nu se foloseste aceeasi unitate de masura pentru fermitatea unei saltele?

Desi asa ar fi normal,  unii producatorii evita acest lucru fiindca dezvaluirea fermitatii reale ale produsului masurate in kp/m2 si ar putea conduce la copirea produselor de catre concurentii lor.

Din cauza neutilizarii unui system de masura unitar, apar deseori, comparatii de genul ca ,,dincolo era mai tare sau mai moale,,…

 

Notiuni subiective!

Mai mult, notiunea de moale, tare sau medie difera foarte mult si in functie de greutatea persoanelor care dorm peste; spre exemplu moale pentru cineva cu 110 kg poate fi foarte tare pentru cineva cu 50 kg.

In concluzie, cand te decizi sa cumperi o saltea de pat, nu o cumapara niciodata dupa  pret, desi asa am fi tentati.

O saltea se cumpara pentru confortul oferit, pentru densitatea/calitatea materialelor.

Impactul somnului asupra sanatii fizice dar si psihice este atat de mare, incat pretul trebuie  sa fie ultimul aspect la cumpararea unei saltele, mai ales ca schimbam salteaua in medie la 5-7 ani.

Cum sa alegi o saltea de calitate?

 • Are un pret mai ridicat – foloseste materiale bune/scumpe
 • Are huse groase
 • Foloseste spuma cu densitate mare
 • Are cusaturi complexe
 • Este foarte grea – materilele de calitate sunt dense si grele
 • Isi revine rapid dupa dezambalare
 • Ai garantie reala de minim 5 ani
Cea Mai Buna Saltea Ortopedica Cu Memorie Si Fara Arcuri!

Mituri despre saltele!

Inaltimea – nu inseamna musai calitate – exemplu painea dospita excesiv. Atentie, unele saltele pot avea densitati mici.

Husa frumoasa – o husa frumoasa nu inseamna musai o saltea confortabila. Uneori in huse foarte frumoase si sofisticate se pun nuclee economice din spume standard usoare.

Spuma cu memorie – multi cm de memory nu inseamna obligatoriu buna pentru oricine.

Spuma cu memorie nu este recomandata copiilor si seniorilor fiindca au scheltul fie in crestere fie prea rigid.

Spuma cu memorie incalzeste – Adevarat, doar daca nu i se pune o husa de calitate.

Review-urile – sunt subiective – o saltea buna pentru cineva nu inseamna buna petru toata lumea.

Apoi se stie ca aproximativ 3-5% din cumparatori plaseaza review-uri, in general cei foarte multumiti sau cei foarte nemultumiti.

Buna pentru mine nu este musai buna pentru tine; este vorba de greutati, fizionomii sau inaltimi diferite…

Saltea Ortopedica inseamna tare – FALS – Ortopedic inseamna  ca sustine forma corpului, ceea ce orice saltea calitativa face. In mentalul colectiv Ortopedic este asociat in mode eronat cu saltea tare.

Garantie mare = calitate – conteaza durata garantiei dar cel mai important sunt conditiile acordarii. Unele prevederi sunt imposibil de respectat.

Cea Mai Buna Saltea Ortopedica Cu Memorie Si Fara Arcuri!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Coșul de cumpărături