Ce Este Memory Foam Sau Spuma Cu Memorie ?

Ce este Memory Foam sau Spuma cu Memorie?

Ce Este Memory Foam Sau Spuma Cu Memorie?

Atentie, saltelele nu sunt electronice!
Memoria multa dauneaza!

Ce este Spuma cu memorie ?!

Este un tip de spuma din poliuretan, calda, cu celulatie inchisa, care la asezare se comprima lent si se decomprima si mai lent.
Dupa momentul ridicarii, ramane imprimata pentru 1-3 scunde forma corpului asezat pe spuma; de aceea i se spune “cu memorie”.
Este foarte apreciata pentru senzatia data la atingerea ei; este pufoasa si moale. A fost folosita pentru prima data de catre NASA cu scopul protejarii astronautilor impotriva accidentarilor in navele spatile.

Cata spuma cu memorie sa aibe o saltea?

Ce Este Memory Foam?

Atentie, situatia este diferita fata de calculatoare - confort maxim nu inseamna cat mai multa memorie! Pentru un confort optim, stratul cu memorie nu trebuie sa depaseasca 7 cm, pentru ca altfel apare senzatia tip "hamac" si suportul devine incorect pentru coloana. Confortul maxim vine din combinatii intre spume ferme si spuma cu memorie in straturi optime 3-5-7 cm.

De ce saltelele cu cpuma cu memorie sunt mai scumpe?

Densitatea spumei cu memorie este de peste 40 kg/mc, astfel densitate mare inseamna ca intra mai multa materie prima in compozitie, implicit pret mai mare. O saltea cu memorie va rezista mai bine in timp.

Spuma cu memorie: avantaje / dezavantaje?

Este placuta la tingere, in grosime optima ofera suport perfect pentru coloana, este rezistenta in timp, calduroasa pe timp de iarna. Are si un oarecare dezavantaj, respectiv, avand celulatia inchisa, aerul circula mai greu prin ea. Vara, pentru persoanele care transpira abundent ar putea fi un disconfort, DACA nu sunt folosite huse performante. Husa performata inseamna, textil cu fibra naturala, bune absorbante, slab conductoare de temperaturi (neutre), cat mai gros matlasate, prevazute cu plasa de aerisire si cu fermoar pentru spalare. O alternativa la spuma cu memorie, ar fi spuma High Resilience care are in plus celulatia deschisa si este foarte bine ventilata, oferind si rezistenta in timp si confort bun la atingere.

3 thoughts on “Ce este Memory Foam sau Spuma cu Memorie?”

 1. Am cumparat produsul “Saltea pat Ortopedica, Bio Bumbac Air, Memory HD, Hotel Line 5+12+5+2, 160×200 X 1” de mai mult de un an si sunt foarte multumita.

  O recomand cu placere pentru persoanele care nu vor o saltea moale si care sufera de dureri de spate. Acum pot sa spun ca ma simt bine dimineata.

  Nu s-a deformat in aceasta perioada, arata impecabil si acum.

  Felicitari pentru acest produs si sper sa aveti cat mai multi clienti!

Comments are closed.

0
  0
  Coșul de cumpărături