Întrebări fecvente

Intrebări frecvente despre saltele de dormit sau mobilier tapitat, la care am răspuns chiar aici!

O saltea de pat ortopedica este un tip de saltea proiectat pentru a oferi un suport adecvat si confortabil pentru corpul uman, in special pentru persoanele care sufera de probleme cu spatele.

Saltelele ortopedice sunt create cu scopul de a oferi o pozitie corecta a coloanei vertebrale si pentru a reduce durerile de spate si de gat in timpul somnului.

Unele saltele ortopedice au zone de sprijin diferite corespunzatoare unor parti ale corpului, cum ar fi zona lombara si zona umerilor, pentru a oferi un suport adecvat. Acestea se mai numesc zone de confort.

In general, saltele ortopedice sunt numite acelea care prezinta o fermitate crescuta fara a face rabat la confort.

Pentru a alegere cat mai buna a unei saltele, se va tine cont de greutatea persoanei sau persoanelor care vor dormi pe saltea, fiindca orice saltea se comprima, respectiv se muleaza direct proportional cu greutatea celor care o folosesc.

Este recomandat a se alege – fie saltele ferme dar cu strat mai generos de spuma memory, minim 5 cm, optim 7 cm; fie saltele ortopedice dar de fermitate medie.

In situatia in care persoanele au pozitii si greutati de somn diferite, se pot achiztionate doua saltele mai mici, diferite ca fermitate si structura dar cu aceeasi inaltime, un dezavantaj fiind ca intrele se pot resimti linia de separatie.

O solutie perfecta poate fi alegerea unei saltele smart care are in cadrul aleeasi suprafete, doua fermitati diferite, astfel ca fiecare doarme exact pe suprafata potrivita, fara a percepe linia de separare dintre cele doua zone.

Grosimea unei saltele este importanta prin prizma confortului dar si prin cea a durabilitatii.

Se va alege salteaua in functie de cat de mult ,,se ingroapa,, in rama patului, cat de adanc este spatiul de sustinere al saltelei.

Daca se ingroapa prea mult, se poate atinge cu spatele genunchilor de rama patului, devenind astfel incomoda.

Se va tine cont de inaltimea patului dar si de inaltimea plafonului si marimea camerei, respectiv volumul de aer din camara.

In camere sub 2.2 m, cu suprafete mai mici de 12 m, a se evita patul si saltele foarte inalte deoarece punga de aer e deasupra patului, pe timpul noptii, s-ar putea sa devina insuficianta si greu de respirat.

Pe de alta parte, un pat si o saltea inalta, de la 25 cm in sus, confera o imagine impozanta in dormitor dar si comoditatea prin usurinta in a cobora dIrect ,,in papuci,,

Altfel spus, daca dormitorul este mediu sau mare, se preteaza o saltea cat mai inalta, chiar si 30-32 cm.

Un dormitor micut, necesita un pat jos si o saltea subtire, 18-23 cm.

Greutatea ocupantilor, impacteaza deasemenea alegerea inaltimii unei saltele de dormit. De regula, nu intotdeauna, o saltea inalta sustine greutati mai mari, implicit densitati mari.

Obtinerea unei saltele subtiri dar care sa suporte greutati mari pe perioade lungi, este foarte dificila si presupune utilizarea unor materiale extrem de performante cu densitati foarte mari.

Densitatea unei saltele este data de kilogramele de materie prima care intra la compozitia unui 1 metru cub de produs finit. Densitatea impreuna cu gradul de elasticitate, sunt aspecte care confera durabilitatea in timp produsului.

De regula o saltea cu cat este mai grea cu atat este mai durabila in timp, minusul fiindca ca poate reprezenta un disconfort la manipulare; avand in vedere ca manipularea este rara, poate fi un risc asumat.

Densitatea unei spume se masoara in kg/m3 si nu are legatura cu fermitatea.

Fermitatea spumei este un alt parametru care se masoara in kilo-pascali pe metru patrat adia kps/m2.

Durata de viata a unei saltele de dormit depinde de multe aspecte si poate fi de la 2 ani pana la poate chiar si 20 de ani.

Perioada de utilizare varieaza in functie de:

  • calitatea materialelor folosite: longevitatea este data de densitate mare, grosimi mari, elasticitati mari, straturi multiple, huse groase
  • greutatea persoanelor care o folosesc – persoanele cu greutati de peste 90 kg necesita saltele cu materiale mai deosebite
  • prezenta suportului elastic (somiera prelungeste durata de viata – fundul fix precum palul, scurteaza durata de viataa saltelei)
  • umidiatea din camera, fie cea din aer si cea rezultata in urma transpiratiei – de aceea se va aerisi camera zilnic
  • intretinerea saltelei precum rotirea si aerisirea ei periodic.

Din punct de vedere ai igienei, este recomandat a se schimba salteaua la 8-10 ani, chiar daca aceasta nu este deformata.
Un alt punct de vedere este legat de faptul ca, desi o saltea este foarte confortabila la momentul cumpararii, odata cu trecerea timpului, ea poate deveni nepotrivita prin simplu fapt ca fizionomia si nevoile oamenilor se schimba in functie de varsta.

Pentru a evita murdarirea husei se va proteja inca de la inceput cu o protectie impermeabila sau cu una matlasata dupa caz.

Daca saltelele sunt prevazute cu huse detasabile se procedeaza astfel:

In caz ca husa este matlasata gros, se va spala doar la curatatorie fiindca spalarea manuala este foarte dificila iar in masina de spalat de acasa nu ar putea incapea.

Daca huse este subtire si nematlasata, se poate spala si acasa manual sau in masina, la temperaturi mici de 30-40 grade, si centrifugare la turatii foarte mici 600-800 rpm

In cazul in care salteaua nu este prevazuta cu husa detasabila, se poate apela la curatatorii specializate care vin la dimiciliu si folosesc aspiratoare profesionale umed/uscat

Nu neaparat. Sunt avantaje pentru fiecare tehnologie folosita.

Saltelele cu arcuri pocket sunt superioare prin prizma ventilatiei, fiind goale pe dinauntru, insa sunt mai grele si mai costisitoare

Saltelele cu spuma sunt ceva mai silentioase, ceva mai usoare, dar se pot obtine inaltimi mari cu greu.

Cele mai bune saltele ca si confort sunt cele care imbina tehnologiile deoarece se imbina si proprietatile materialelor folosite.

Cele mai bune ca si durabilitate sunt saltelele de regula groase dar cu densitati mari care, in general, sunt si foarte grele.

Spuma cu memorie folosita la saltele de pat este o spuma foarte pufoasa care copieaza forma corpului foarte bine insa nu poate avea rol de sustinere. Este o spuma destinata doar pentru confort si placere la atingere.

Este o spuma cu celulele inchise si astel nu circula aerul, nu se ventileaza in profuzime, ceea ce o face calduroasa.

Se poate preveni incalzirea printr-o husa calitativa adica una groasa si cu textil cu tesatura rara.

Spuma obisnuita (mai bine spus spuma standard) are celule deschise si sunt de regula mai rigide si mai ferme, se utilizeaza in special pentru suport, ca strat de baza, fie independent, fie in combinatie cu alte spume ortopedice.

Ele copieaza forma corpului daca fermitatea spumei este proportionata corect cu greutatea persoanelor ocupante. Principiul este specific ca si in cazul oricarui resort clasic.

Spuma obisnuita poate reprezenta de una singura o saltea, fara a avea musai memory, pe cand o saltea cu spuma memory, are nevoie de un ,,fundament,, adica de o baza mai rigida, mai ferma cum ar fi spuma obisnuita sau standard.

Sa alegi o saltea potrivita, mai ales in cazul greutatilor mai mari, necesita mai multa prospectare.

Se va corela greutatea cu fermitatea saltelei dar si cu pozitia de dormit:

  • la greutati pana la 70 kg, necesita saltele medii, cu spuma moale deasupra, sau memory sau latex.
  • la greutati de 70-90 kg necesita saltele ferme, cu mai putina spuma memory sau fara spuma memory
  • la greutati de peste 100 kg necesita saltele foarte ferme, de preferat spume standard elastice sau rigide, densitati mari, inaltimi mari.

In linii mari, cu cat greutatea este mai mare cu atat gradul de afundare in saltea va fi mai mare. Pentru ca ao saltea sa se mentina ferma si la greutati mari este nevoie de spume ortopedice foarte ferme.

Arcurile impachetate sau Pocket Spring, cum mai este cunoscuta ca si tehnologie, sunt o versiune moderna, mult imbunatatita a tehnologiei clasice cu arcuri.

In acest caz, arcurile au spira sub jumatate ca si diametru fata de cea a arcurilor clasice, astfel se muleaza mult mai bine pe formele corpului.

Apoi, arcurile nu sunt legate intre ele metalic, ci sunt prinse in buzunare din textil, facandu-le flexibile si silentioase.

Pe scurt, la saltele cu arcuri pocket spring, arcurile cu spira mica se muleaza perfect pe forma corpului iar dispunerea lor in buzunarele din textile le fac silentioase.

Un avantaj incontestabil al acestor arcuri pocket spring (arcuri impachetate) este aerisirea exceptionala pe care o confera fiindca pe interior este plina cu aer iar perna de aer este cel mai bun izolant.

Se va cumpara o saltea cu limita de kg acoperitoare. Daca aveti 90 kg, cumparati o saltea care sa aibe limita maxima de 120 kg/persoana.

Saltelele care sustin greutati mai mari, sunt fabricate cu materiale mai durabile, mai dense.

Se va folosi o somiera elastica fiindca amortizeaza socurile si se aeriseste mult mai bine

Rotiti salteaua odata la cel putin 3 luni, cap picioare si picioare cap dar si fata verso, pentru uzare uniforma.

Atentie, saltelele cu spuma memorie nu se pun cu memory in jos fiindca exista risc de mucegaire.

Protejati salteaua cu o protectie impermeabila sau matlasata

A nu se sari pe saltea in nicun caz

A se mentine o umiditate cat mai mica in camera, prin indepratrea surselor de umiditate si printr-o aerisire zilnica.

A se scoate la aerisit afara, sau cu geamurile larg deschise, de xemplu, primavara si tomna

Numerosi oameni se confrunta cu dureri de spate care nu sunt legate in mod obligatoriu si direct de saltea. Pentru a determina cauza reala, este recomandata vizita la un medicul specialist.

Durerile de spate pot avea o sumedenie de cauze precum: stres excesiv, pozitie incorecta la birou, ridicare de greutati prea mari in repetate randuri, o hidratare insuficienta, o greutate corporala mai mare avuta pe termen lung, inaintarea in varsta,, afectiuni renale, etc…

Desigur, una dintre cauze, poate fi dormitul pe o saltea defecta sau prea uzata care nu mai ofera un suport corect pentru intregul corp.

Practic, elasticitatea si fermitatea materialelor folosite trebuie sa ofere o comprimarea corecta a acestora astfel incat rezistenta resimtita de intreg corpul sa fie similara pe toata suprafata de contact dintre saltea si corp.

Durerile apar atunci cand se creaza puncte de presiune, cand contactul saltea-corp se face partial, incomplet, astfel ca circulatia sangelui poate fi ingreunata si muschii nu se mai vascularizeaza suficient. In final, muschii se afla printr-o contractie prelungita si astfel apar durerile de spate.

Ce fac saltelele ortopedice? Cum te ajuta o saltea ortopedica de la Ortopedicus?

Saltelele Ortopedice de la noi, sunt saltele ferme, cu huse calitative, materiale variate, de foarte buna calitate ale caror proprietati oferta o sustinere corecta pe toata suprafata de contact a corpului cu salteaua.

Saltelele Ortopedicus, contribuie la o circulatie corecta a sangelui si, concomitent, la relaxarea muschilor dar si la oxigenarea creierului.

Nu exista un standard, un STAS oficial, ceva unanim agreat national sau international cu privire la dimensiunile saltelelor.

Totusi, exista diferite dimensiuni de saltele dormit cel mai des intalnite, in functie de dimensiunea paturilor prezente in casele oamenilor si varieaza de la o tara la alta.

Spre exemplu in Romania, sunt considerate dimensiuni standard, in ordinea utilizarii: pentru doua persoane: 160*200, 180*200, 140*200, 140*190, 200*200 si pentru o persoana: 120*200, 90*200, 90*190, 80*200.

Cu toate aceste Saltelele Ortopedicus se pot fabrica pe diferite dimensiuni, la comanda, cu un oarecare scurt timp de asteptare. De retinut ca diemensiunile de saltele executate pe comanda, cum ar fi cele rotunde spre exemplu, pot necesita un avans si chiar lipsa dreptului de retur – de intrebat fiecare comerciant.

Fie ca alegi o saltea ortopedica, cu memory sau una cu arcuri impachetate pocket sau o saltea cu latex, ea trebuie sa ofere un suport corect pentru intregul corp.

Suportul oferit de o saltea este foarte important pentru calitatea somnului oricarei pesoane și pentru sanatatea spatelui sau a coloanei vertebrale. O saltea ortopedica ofera un suport adecvat si poate ajuta la reducerea dureriilor de spate și chiar poate imbunatati postura.

Pentru a evalua suportul oferit de o saltea, este important sa luati in considerare mai multi factori, greuteta dvs. si/sau a partenerului, a nivelului de fermitate, grosimea saltelei, dimensiunea patului, pozitia de dormit si bugetul.

O saltea care este mult prea moale, poate cauza dureri de spate și poate afecta postura, in timp ce o saltea prea tare poate exercita presiune asupra unor zone ale corpului, exemplu in zona bazinului si a umerilor, devenind incomoda.

Pentru a evalua suportul oferit de o anume saltea, puteți sa ne contactati pentru consultanta de specialitate, sa o testati bazat pe perioada de proba legala (in cazul nostru 30 de zile) si sa vedeti cum se simte modelul ales.

Trebuie sa va simtiti confortabil in timp ce stati intins pe spate, pe o parte sau pe burta. De asemenea, puteți sa va uitati la specificatiile saltelei și sa vedeti cum este construita si ce materiale sunt folosite.

Este o intrebare foarte buna!

Ei bine, cand vine de vorba de preturile saltelelor, sunt multe aspecte de luat in seama.

Preturile depind in mod normal de cateva specte precum:

  • calitatea materialelor folosite – componenta de cost cu cea mai mare influenta supra pretului final – cu cat acestea sunt mai calitative cu atat sunt mai scumpe. Motivul fiind ca acestea presupun tehnologii costisitoare, cercetare, densitati mari de spuma, tratamente speciale ale otelului in cazul arcurilor, textile speciele cu densitati mari si tratamente deosebite precum ioni de argint, aloe vera, etc..

  • de originea materiilor prime – cu cat materiile prime folosite sunt aduse de la mare distanta cu atat pretul este impactat, deoarece acestea contin costul transportului, o componenta de pret importanta.

  • complexitatea produsului – cu cat un produs este mai complex, multe straturi,multe taiaeturi, densitati mari, huse matlasate si cu multe cusaturi, cu atat salteaua rezultata va avea un pret mai ridicat.

  • de tara fabricatiei -costul salariilor reprezinta o componenta de pret semnficiativa care poate influenta puternic pretul saltelelor. Deasemenea, taxele tarilor respective pot afecta pretul de fabricatie.

  • de procentul de automatizare si de volumul productiei: cu cat o fabrica este mai tehnologizata si produce volume mari, cu atat pretul tinde sa scada.

  • de volumul actiunilor de marketing – cu cat brandul respectiv este mai mediatizat tv si offline cu tata pretul tinde sa creasca fiindca publicitatea TV este foarte costisitoare.

  • servciicile adiacente – cum ar fi perioada garantiei, consultanta telefonica, livrare, rdicare produs vechi etc…

In ceea ce priveste preturile saltelelor Ortopedicus, sunt mai ridicate decat media.

Se datoreaza, gratie calitatii materialelor folosite, a complexitatii modelelor, a inovatiei si diversitatii modelelor, a serviciilor adiacente (de livrare gratuita, livrare cu doua persoane, ridicare saltea veche, plata in rate fara dobanzi, garantii extinse)

Avand in vedere perioada pentru care se cumpara o saltea, sau ca o saltea se recomanda a fi schimbata odata la 8-10 ani, pretul putin mai ridicat, nu ar trebui sa fie un impediment in achizitiona o saltea de calitate.

Suma platita pentru achizitia unei saltele potrivite, reprezinta o investitie in sanatate si aceasta merita cu adevarat!

Calitatea materialelor folosite in procesul de fabricatie impacteaza in mod semnificativ calitatea saltelei rezultate.

Astfel cu cat materialele sunt mai de calitate si cu cat mai creativ sunt imbinate proprietatile, cu atat confortul si beneficiile saltelei rezultate vor fi mai mari pentru utilizator.

Nu exista un singur ,,cel mai bun material,, asa ca vom enumera cateva materiale intr-o ordine oarecum aleatorie:

Spuma poliuretan high resilience – foarte elastica, foarte bine ventilata, foarte durabila, se comprima si se decomprima rapid – este o spuma premium disponibila si ea in zeci de densitati si fermitati.

Spuma memory sau memory foam – este foarte pufoasa, se comprima lent si se decomprima si mai lent. Este o spuma calduroasa si mai putin ventilata.

Latexul – este un material premium, este elastic si moale, cu densitati foarte mari

Arcurile impachetate individual sau pocket spring – functioneaza independent si nu fac zgomot, sunt silentioase si excesiv de bine ventilate.

Tesaturile – tesaturile folosite la husa interna sau la cea externa care contin fibre naturale in diferite proportii, precum bumbac, bamboo, lana, tencel, cooler.

Tratamentele – cu ioni de argint, cu aleo vera, cu lavanda.

Inainte de a lua decizia de a imbunatati confortul si calitatea somnului, este de preferat sa ne asiguram ca salteaua actuala, merita ,,construit,, pe ea.

Daca este deja o saltea veche si au aparut dureri de spate, de regula nu prea mai merita investit in accesorii. In astfel de situatii, se recomanda inlocuirea saltelei cu una noua.

Daca salteaua este ca noua doar ca este ,,prea tare,, se poate adauga un topper pentru saltea din spuma memory sau din latex.

In cazul in care o saltea este mult ,,prea moale,, o saltea aditionala sau un topper oricat de ferm ar fi, nu mai pote schimba semnificativ situatia saltelei.

Motivul este ca un topper de cativa centrimetri, nu poate face ce nu face o saltea adevarata… dupa asezarea unui strat ferm peste unul foarte moale se va obtine o senzatie ciudata si neplacuta. Se recomanda schimbarea saltelei.

Daca dupa ce am asezat un topper peste saltea, se doreste un plus de confort, se poate obtine cu o protectie saltea matlasata, o lenjerie de bumbac.

Se poate completa si cu un set de perne clasice 50×70 cu puf de bumbac sau de gasca si un alt set de perne anatomice sau cervicale din latex sau spuma memory, totul in functie de constitutie si pozitia de dormit.

Da, orice saltea poate provoca alergii sau sa agraveze alergiile existente daca nu este utilizata si intretinuta corect. Un mediu umed si neaerisit, corelat cu materiale de calitate slaba, pot determina dezvoltarea acarienilor si implicit sa provoace alergii.

Da, o saltea de pat utilizata incorect poate genera mirosuri neplacute.

Daca incaperea nu este aerisita zilnic, daca salteaua nu este aerisita temeinic macar de doua ori pe an, daca nu este aspirata saptamanal, daca nu este utilizata o somiera elastica, sau nu se utilizeaza o protectie matlasata sau impermeabila, da, salteaua poate capata diferite mirosuri.

Mirosurile se pot diminua sau chiar eliminia, printr-o spalare sau curatare a husei, printr-o aspirare si aerisire prelungita a nucleului, apoi prin achizitionarea unei protectii matlasate, se evita reaparitia mirosurilor in viitor.

Alegerea unei saltele de dormit, in functie de pozitia de somn preferata – este foarte importanta.

Cel mai relevant aspect la o saltea de pat este ca aceasta trebuie sa sustina perfect greutatea si forma corpului, pe intreaga suprafata de contact corp-saltea.

Astfel, pentru dormitul pe lateral, se recomanda saltele cu fermitate medie sau saltele ferme ,dar cu un strat aditional de confort cu fermitatea medie.

Stratul de confort poate consta fie intr-o spuma standard de fermitate medie, fie memory sau latex.

Ideea principala este ca umarul si soldul sa se afunde suficient incat sa nu apara presiune asupra acestora.

In concluzie pentru dormitul pe lateral se recomanda saltele medii.

Dormitul pe spate sau pe burta este mai putin pretentios si necesita saltele ferme ,insa nu exagerat de ferme.

Acestea trebuie sa aiba o elasticitate minima astfel incat, la dormitul pe spate sa se poata afunda usor bazinul; in aceeasi masura, la dormitul pe burta, sa nu puna presiune prea mare incat respiratul sa devina o problema.

De retinut ca fermitatea saltelei poate fi influentata de asemenea si de grosimea husei. Daca este sau nu matlasata si daca da, atunci cat de gros este matlaseul.

Exista cateva lucruri la care poți fi atent pentru a te asigura ca salteaua ta este sustenabila și eco-friendly:

Cauta modele de saltele de pat fabricate din materiale cat mai naturale și organice, cum ar fi bumbacul organic, lana, latexul natural sau fibrele din cocos.

Verifica eticheta produsului pentru a te asigura ca materialele folosite sunt reciclate sau regenerabile.

Intreaba producatorul despre procesele lor de fabricatie si politica lor de sustenabilitate.

Alege o saltea durabila si de buna calitate pentru a minimiza nevoia de a o inlocui curand.

Gaseste o utilitate pentru salteaua veche prin donarea sau reciclarea acesteia.

Pastreaza salteaua curata și ingrijita, pentru a prelungi durata de viata a acesteia si a reduce nevoia de inlocuire frecventa.

Desigur. O saltea nepotrivita nevoilor pe care le ai, sau o saltea uzata poate crea diferite puncte de presiune din cauza carora sangele va circula incorect sau insuficient.

Astfel, muschii nu se vascularizeaza, nu se oxigeneaza corect, determinand diferite simptome precum amorteala sau dureri ale membrelor.

Atentie, nu orice amorteala sau durere are obligatoriu legatura cu salteaua de dormit.

In aceste situatii se recomanda un consult la un medic specialist.

Daca plecam de la premisa ca fiecare om are nevoi diferite, greutate, fizionomie, afectiuni diferite, atunci cu siguranta este nevoie de o saltea diferita. O saltea buna pentru cineva, poate fi o saltea ,,proasta,, pentru altcineva chiar daca are sute de recenii pozitive.

Testarea unei saltele de pat este importanta si se face prin dormitul pe ea efectiv – a unei nopti, minim. Apasarea cu pumnii, cu genunchii, cu palmele, chiar si intinsul pe saltea timp de 2-3 minute intr-un show-room nu sunt suficiente.

Cea mai buna metoda de testarea a unei saltele de pat este sa dormi pe saltea efectiv cateva nopti. Uneori este nevoie de cateva saptamani pana se te obisnuiesti cu o saltea noua, mai ales daca perioada de utilizarea a saltelei vechi a fost foarte lunga.

Din acest motiv, Ortopedicus ofera 30 de nopti de testare sau limita retur, pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza .

Fiecare material are anumite proprietati privitoare la fermitate, elasticitate, durabilitate, controlul umiditatii, al temperaturii etc… O saltea reusita se realizeaza prin imbinarea a cat mai multor si variate materiale pentru a reda saltelei cat mai multe proprietati. Cu cat o saltea este mai complexa cu mai multe straturi, cu atat salteaua are mai multe proprietati, implicit sansele de a avea un somn odihnitor sunt maxime.

In primul rand ,pentru persoanele care transpira excesiv, este recomandata vizita la un medic pentru a determina cauzele reale. De regula, transpiratia excesiva reprezinta un simptom pentru mai multe afectiuni.

Totusi pentru a impiedica amplificarea fenomenului, este nevoie de anumite tipuri de saltele, cu anumite materiale si specificatii.

Se exclude spuma cu memorie care este un material calduros, se vor alege spume cat mai poroase, cat mai aerate. Saltelele cu arcuri pocket spring sunt recomandate si mai racoroase datorita unei ventilatii uriase. Se vor alege saltele cu huse matlasate, cat mai gros, cu tesaturi rare si continut de fibre naturale. Riscul de mucegai este foarte mare si de aceea se va aerisi foarte bine camera zilnic. Importanta de asemenea este si asezarea saltelei pe un suport din lamele elastice cu acelasi scop – pentru o ventilatie suplimentara.

Saltelele de pat pentru copii nu sunt cu mult diferite fata de ale adultilor, insa au cateva caracteristici.

Sunt saltele ortopedice si ergonomice, fara spuma memory sau cel mult pot avea straturi de maxim 2 cm.

Copiii au corpul in dezvoltare, iar memory fiind pufoasa, le-ar influenta negativ cresterea. Pentru bebelusi este chiar interzisa spuma cu memorie fiindca prin aceasta nu trece aerul, existand astfel riscul de sufocare.

Este de preferat ca saltelele de copii sa aibe huse matlasate cu continut de fibre naturale performante precum Bamboo, Bumbac, Silver sau lana.

Pentru alegerea unei canapele extensibile potrivite pentru spațiul dumneavoastra, este important sa aveti in vedere dimensiunile camerei, stilul decorului existent și numarul de persoane care vor utiliza canapeaua.

De asemenea, ar trebui sa alegeți o canapea extensibila care sa se incadreze in bugetul dumneavoastra, perioada de utilizare dorita și sa fie fabricata din materiale de calitate.

Pentru a alege o canapea extensibila fabricata din materiale de calitate, ar trebui să acordati atentie urmatoarelor aspecte:

  1. Structura: asigurati-va ca structura este solida si rezistenta la uzura indelungata. De obicei, cele mai bune canapele extensibile au o structură din lemn masiv.

  2. Tapiteria: alegeți un material de tapiterie durabil și usor de curatat. Printre cele mai populare materiale pentru tapiterie se numără pielea ecologica, microfibra și tesaturile cu diverse compoziții si propritatie: antipete, pet protection, ignifug etc…

  3. Saltea: este important să alegeți o saltea confortabila, care sa ofere sustinere corespunzatoare pentru spate si sa permita o odihna buna. Cele mai bune canapele extensibile au saltele cu arcuri sau din spuma cu memorie.

Exista mai multe tipuri de mecanisme de extensie, cum ar fi cele cu arc, cu sistem de glisare sau cu sistem de ridicare. Fiecare tip de mecanism are avantaje si dezavantaje, astfel incat alegerea depinde de preferintele personale și de nevoile individuale.

De exemplu, mecanismele cu arc sunt cele mai simple și accesibile, dar pot fi mai puțin confortabile decat cele cu sistem de glisare sau de ridicare. Alegerea unui mecanism depinde de nevoile dumneavoastra si de spațiul disponibil in camera.

Cele mai populare mecanisme sunt:

  1. Mecanism cu arc: este cel mai simplu și cel mai accesibil mecanism de extensie, dar poate fi mai putin confortabil decat celelalte optiuni. Acest mecanism implica ridicarea a unui cadru metalic prin intermediul unui arc pentru a permite plierea canapelei.

  2. Mecanism de glisare: acest mecanism permite extinderea canapelei printr-un sistem de glisare a unei parți a canapelei inainte, iar o alta parte ramane fixa. Acest mecanism este ideal pentru spatii mai mici și este mai confortabil decat mecanismul cu arc.

  3. Mecanism de ridicare: acest mecanism este cel mai sofisticat si cel mai confortabil din punct de vedere ergonomic, dar si cel mai scump. Canapeaua este extinsa prin ridicarea unei parți a canapelei și coborarea unei alte parți, pentru a forma o suprafața de dormit neteda si uniforma.

Pentru a asigura confortul utilizarii unei canapele extensibile, ar trebui sa acordați atenție mai multor aspecte.

In primul rand, alegeți o canapea cu o saltea confortabila si cu gradul potrivit de sustinere.

In al doilea rand, alegeți un material de tapiterie care sa fie confortabil pentru piele și usor de curatat.

In final, asigurati-va ca canapeaua are un design ergonomic și practic, care sa va permita sa o utilizati si ca loc de relaxare pe timpul zilei.

Curatarea unei canapele depinde de materialul de tapiterie folosit. Iata cateva sfaturi generale pentru curatarea canapelei in functie de materialul de tapiterie:

Pielea: pentru curatarea pielii, se recomanda sa utilizati o carpa moale si umeda cu apa calduta, apoi se usuca suprafata cu o alta carpa uscata si moale. Daca este necesar, puteți utiliza si o solutie speciala de curațare pentru piele, pe care o puteți achizitiona din magazin. Este important sa evitati utilizarea solutiilor abrazive sau a produselor cu alcool sau acetona.

Microfibra: pentru curatarea microfibrei, se recomanda sa utilizați un detergent lichid si apa calduta. Inmuiați o carpa in solutie si curatati usor suprafata, evitand frecarea puternica sau stoarcerea. Dupa curatare, clatiti bine cu apa si lasati canapeaua sa se usuce complet.

Tesaturi cu diverse compoziții: in general, curatarea tesaturilor se face deasemena cu un detergent lichid si apa calduta.

Inainte de curatare, verificați eticheta de intretinere a canapelei pentru a va asigura ca nu exista recomandări speciale de curatare. In general, este important să evitati frecarea puternica sau stoarcerea canapelei, pentru a nu deteriora tesatura.

In cazul petelor dificile sau a murdariei persistent, este recomandata apelarea la serviciile unui profesionist in curatarea canapelelor. De asemenea, este important sa curatati canapeaua regulat pentru a preveni acumularea murdariei si a prelungi durata de viata a acesteia.

0
    0
    Coșul de cumpărături